Blog

Articole și interviuri despre masaj și nu numai

Cealaltă față/fațetă a masajului Thai

Tradițional, masajul Thai este un masaj activ, atât pentru cel ce îl primește, cât și pentru cel ce îl oferă. Astfel, ca terapeut, în timp, îți vei dezvolta puterea și flexibilitatea.

Cred că este o disciplină a unei vieți sănătoase, ce presupune a fi făcută sustenabil.
 
Practicanții trebuie să își folosească greutatea corpului în mod corect, în cel mai funcțional mod și cu cât mai puțin efort. Asta presupune o atenție constantă asupra corpului lor, a posturii și a mișcării. 

Cea mai mare provocare, atunci când predau, este să introduc importanța „mișcării din trunchi”. Nu doar în teorie, ci și în practică. A iniția mișcarea din structura corpului, a te balansa, în loc de a aplica forță local, cu intenție, sunt, după părerea mea, bazele unui masaj Thai bun. 

Practicanții trebuie:

  • Să își păstreze mobilitatea, să își întindă corpul, să practice yoga sau alte discipline asemănătoare; 
  • Să învețe să respire corect, ritmat și să expire complet; 
  • Să își calmeze mintea și să își centreze atenția pe ceea ce fac, în momentul prezent, acum. Într-un final, pentru terapeut, masajul Thai va deveni o meditație în mișcare;
  • Să aibă o intenție bună, pozitivă, ca schimbul de energie sa curgă între terapeut și cel ce primește masajul, pentru ca astfel vindecarea să poate avea loc.

Acestea sunt opiniile mele și, dacă rezonezi cu ele, atunci fă primul pas în această artă a masajul Thai, veche de peste 2.500 de ani.

Alte articole

Profesia ideală

Cu toții căutam profesia ideala, care să ne permită să avem un venit, făcând în același timp ceva sănătos și care ne face plăcere, nu-i așa?

Masajul de relaxare sau terapeutic?

Lasă-mă să îți spun punctul meu de vedere despre asta. Cred că, în mod fundamental, cele mai multe stiluri de masaj nu sunt complete.