Blog

Articole și interviuri despre masaj și nu numai

Masajul de relaxare sau terapeutic?

Lasă-mă să îți spun punctul meu de vedere despre asta. 

Cred că, în mod fundamental, cele mai multe stiluri de masaj nu sunt complete. 

Da, poți avea o accidentare, un mușchi tensionat, o anumită afecțiune în acea zonă ce trebuie lucrată și eliberată. Pentru asta este bun masajul sportiv și de recuperare, dar în cele din urma, lucrând asupra mușchilor, trebuie să fim atenți și asupra energiei din corp. 

Energia din corpurile noastre „curge” prin canale denumite, în diferite tradiții și culturi, „meridiane”, „linii sen” sau „linii energetice”. 

Simt că un masaj Thai complet și benefic ajută energia să curgă în articulații și de-a lungul canalelor energetice. 

Putem percepe acest lucru ca fiind de ordin fizic sau metafizic, însă ceea ce contează este ca, „întinzând” și „lucrând” liniile energetice, cât și punctele terapeutice, să direcționăm energia către extremitățile corpului, iar pacientul să rămână energizat, nu greoi și obosit. 

Alte articole

Profesia ideală

Cu toții căutam profesia ideala, care să ne permită să avem un venit, făcând în același timp ceva sănătos și care ne face plăcere, nu-i așa?

Cealaltă față/fațetă a masajului Thai

Tradițional, masajul Thai este un masaj activ, atât pentru cel ce îl primește, cât și pentru cel ce îl oferă. Astfel, ca terapeut, în timp, îți vei dezvolta puterea și flexibilitatea.